LESTIJDEN OPEN GYM: MAANDAG T/M VRIJDAG van 10:00-12:00 uur & 18:00-21:00 uur
WOENSDAG OCHTEND geen open gym.
Voor Algemene informatie zijn wij te bereiken op werkdagen van 10.00 uur-21.00 uur

Turfschip 19 8447 DM Heerenveen

Nieuwsbrief winter 2019 2020

  • Home  
  • Nieuwsbrief winter...

Winter 2019 -2020 Beste sporter, Hierbij ontvang je weer de uitnodiging en informatie voor het komende schaatsseizoen.

 

Als eerste wil ik van de gelegenheid gebruik maken om je te adviseren eens een sport medische keuring te plannen. Een sportmedische keuring wordt vaak, afhankelijk van je zorgverzekering een keer per twee jaar geheel of gedeeltelijk vergoed. Een dergelijke keuring wordt afgenomen door een sport arts. Je kunt vaak kiezen uit twee opties. De eerste en voordeligste wordt alleen gekeken naar het bewegingsapparaat. Zijn je gewrichten geschikt om te sporten, sta je recht, er wordt even naar je hart geluisterd of er geen ruisjes te horen zijn et cetera. Bij de duurdere optie is er ook een echte sporttest op bijvoorbeeld een testfiets of loopband. Je ontvangt naderhand een uitdraai van je lichaamssamenstelling, vetmassa, spiermassa et cetera en tevens kom je je precieze trainingszones te weten. Tijdens deze test wordt er een hartfilmpje gemaakt waarbij alle mogelijke risico’s van intensief sporten tot een minimum beperkt worden. Bij sommige sporten is deze test verplicht wanneer je een licentie wilt aanschaffen. Bij de KNSB is dat niet het geval. Wij raden dit wel aan!

 

 

Agenda:

21 september: Teambuilding sportdag @studio bostraining

23 september: start alle trainingen op het ijs van de 11stedenhal

25 september: start avond training op het ijs van Thialf (Thialf is in september alleen in de avond open)

25 september: start winterprogramma in de studio

2 oktober: start middagtrainingen op het ijs van Thialf

 

 

Smallgroup trainingen rooster winter 2019- 2020:

Maandag 20:15-22:30 11stedenhal 2 groepen die tegelijk (let op) 2uur lang trainen. Deze groepen zullen groter zijn dan onze reguliere smallgroup trainingen maar duren dus 2x zo lang. Er komt een recreatieve groep olv Joas en een groep met actieve wedstrijdrijders olv Henk. (1 of 2 wedstrijden in een heel seizoen geld niet als wedstrijdrijder)

 

Dinsdag 16:00-17:15 11stedenhal Er wordt getraind op het topsport uur in Leeuwarden. Enig niveau is wel een vereiste al hoef je echt geen prof te zijn. Heb je interesse om op dit mooie uur te trainen? Overleg met Henk.

 

Woensdag 12:45-13:45 Thialf We trainen op een mooi rustig moment op het top-ijs van Thialf. Een gezellige, fanatieke damesgroep in opleiding voor de natuurijsperioden en de wintertriatlons. Na de training doen we vaak even een bakje.

 

Woensdag 20:15-21:15 Thialf De vaste groep op woensdag! Al jaren lekker fanatiek werken aan de techniek. Tegekijk traint er een groepje snellere rijders. In deze groep is nog veel ruimte.

 

Vrijdag 12:45-13:45 Thialf Dit is een kleine groep fanatieke bazen. Het trainingsuur is lekker rustig. Doelstellingen variëren van het uitrijden van de Alternatieve tot snellere tijden op master wedstrijden. Enig niveau is dus een vereiste maar je kunt je dus zeker lekker laten uitdagen door het niveau in deze groep.

 

Skate, Weight & Conditioning:

 

Donderdag 15:30-16:30 In deze training wordt aandacht besteed aan het onderhoud van lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Tevens pakken wij technische zaken aan waar je op het ijs tegenaan loopt. De meeste deelnemers in deze groep zijn jeugdige rijders.

 

Vrijdag 19:00-20:00 In deze training wordt aandacht besteed aan het onderhoud van lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Tevens pakken wij technische zaken aan waar je op het ijs tegenaan loopt. Het niveau en leeftijd in deze groep is zeer divers. Iedereen op elk niveau kan op zijn niveau deelnemen. Heb jij deze zomer hard getraind om er de winter weer te staan, dan is het vanaf nu zaak om dat getrainde netjes te onderhouden. Wat je niet traint raak je kwijt! Je zorgvuldig opgebouwde kracht en conditie zal namelijk net zo snel als dat je heb hebt opgebouwd weer weg ebben. Dus ben je in april begonnen met trainen? Dan zit je in januari weer op het zelfde niveau als vóórdat je begon! Heb je dan nog een aantal mooie evenementen op je lijstje staan, dan kon dat je wel eens rauw op je dak vallen! Aanmelden: Van een aantal sporters weten wij reeds op welke momenten zij graag willen trainen. Van sommigen echter nog niet. Om een duidelijk zicht te hebben om onze planning en bezetting gladjes te laten verlopen verneem ik graag per mail of whats app in welke groep je wilt trainen.

About the author

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *